Skip to main content
Συμβουλές

Η Διαφορά Μεταξύ Εξαερισμού, Αερισμού και Καθαρισμού του Αέρα

Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε υγιή και καθαρό αέρα στο σπίτι σας; Πρέπει να αερίζετε ή να καθαρίζετε τον αέρα; Και ποια είναι η διαφορά;


Αερίστε και καθαρίστε τον αέρα
Μαγειρεύουμε, κάνουμε ντους, αναπνέουμε, εργαζόμαστε και ζούμε κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο εσωτερικός αέρας είναι μολυσμένος από αυτές τις δραστηριότητες μας. Μελέτες έχουν ακόμη δείξει ότι ο αέρας στα σπίτια μας είναι μερικές φορές έως και πέντε φορές πιο βρώμικος από τον εξωτερικό αέρα. Για παράδειγμα, υποφέρουμε από αλλεργίες, κόπωση και άλλες ενοχλητικές ασθένειες. Είναι επομένως σημαντικό να ανανεώνετε επαρκώς τον αέρα στο σπίτι. Αλλά πώς το προσεγγίζετε καλύτερα αυτό; Μήπως θα πρέπει να αανανεώνεις τον αέρα ή είναι καλύτερα να καθαρίσει τον αέρα ; Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των μεθόδων;

Χωρίς συνώνυμα!
Ο εξαερισμός, ο αερισμός και ο καθαρισμός του αέρα χρησιμοποιούνται συχνά ως συνώνυμα. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ανανεώσετε τον αέρα στο σπίτι σας, αλλά υπάρχει μία διαφορά :

Εξαερισμός : Ο εξαερισμός του σπιτιού σας είναι μια συνεχής διαδικασία που συνεχίζεται μέρα και νύχτα. Ο μολυσμένος αέρας απομακρύνεται μέσω συστήματος εξαερισμού και αντικαθίσταται από φρέσκο, υγιή αέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από αλλεργιογόνα, υγρασία και μικρόβια.
Αερισμός : Ο αερισμός είναι μια βραχυπρόθεσμη διαδικασία που δημιουργεί ροή αέρα στο σπίτι σας. Όταν ανοίγετε παράθυρα και / ή πόρτες, ο μολυσμένος αέρας μεταφέρεται έξω από τη ροή και βλαβερές ουσίες (εν μέρει) φεύγουν από το σπίτι σας.
Καθαρισμός αέρα: Μπορείτε να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι σας με έναν καθαριστή αέρα . Πρόκειται για μια ηλεκτρική συσκευή που απομακρύνει τις μυρωδιές και τις ανθυγιεινές ουσίες που προκαλούν αλλεργίες από το δωμάτιο όπου βρίσκεται. Με την τεχνολογία streamer, τα ιόντα πυροδοτούνται στον μολυσμένο αέρα. Αυτό προκαλεί τη διάσπαση επιβλαβών ουσιών σε πρωτεΐνες που στη συνέχεια καταστρέφονται από την οξείδωση (ένωση με το οξυγόνο).

Ποιο είναι το πιο σημαντικό;
Όταν έχετε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στο δωμάτιο ή ότι υπάρχει μυρωδιά, συνήθως τείνετε να ανοίγετε το παράθυρο για λίγο. Πιστεύουμε ότι ο αέρας έχει ανανεωθεί αρκετά, αλλά ο αερισμός δεν είναι πάντα αρκετός! Σίγουρα όχι σε πρόσφατα χτισμένα ή ανακαινισμένα σπίτια που είναι πλήρως μονωμένα. Ο εξαερισμός παραμένει ο πιο λεπτομερής τρόπος για να διατηρείται ο εσωτερικός αέρας υγιής. Επομένως, ένα σταθερό σύστημα εξαερισμού δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια. Επιπλέον, όλα τα συστήματα εξαερισμού της Daikin χρησιμοποιούν ανάκτηση θερμότητας . Ως αποτέλεσμα, δεν εισέρχεται κρύος αέρας όπως με ένα ανοιχτό παράθυρο ή μία ανοιχτή πόρτα. Δεν χρειάζεται να ζεσταίνετε επιπλέον και αυτό εξοικονομεί ενέργεια.

Θέλετε να είστε ακόμα πιο σίγουροι ότι αναπνέετε καθαρό αέρα; Στη συνέχεια, συνιστάται ένας επιπλέον καθαριστής αέρα . Αυτή η συσκευή εγγυάται τη βέλτιστη άνεση και καθαρίζει μεγάλες ποσότητες αέρα με ήσυχο τρόπο (χαμηλή στάθμη θορίβου). Η Daikin προσφέρει ακόμη και συσκευές που συνδυάζουν τον καθαρισμό του αέρα με την υγρασία του αέρα . Με αυτόν τον τρόπο είστε επίσης σίγουροι για ένα ευχάριστο επίπεδο υγρασία στο σπίτι σας.

Πότε πρέπει να αερίζετε;
Κατ ‘αρχήν, με ένα σύστημα εξαερισμού και έναν καθαριστή αέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το εσωτερικό κλίμα. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες συνιστάται επιπλέον αερισμός :

• Όταν χρησιμοποιείτε χρώματα, κόλλα ή άλλα επιβλαβή προϊόντα
• Κάθε πρωί αφού σηκωθείτε
• Μετά από πολυπληθή συγκέντρωση σε ένα δωμάτιο


Αρκεί να αερίζεται για 15 λεπτά . Εάν αφήσετε τα παράθυρα ή τις πόρτες ανοιχτές περισσότερο, οι τοίχοι θα κρυώσουν. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος να ζεσταθεί ξανά το δωμάτιο και θα είναι πιο δαπανηρό. Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τη θέρμανση κατά τον αερισμό. Αυτό είναι φυσικά πιο βιώσιμο και αποφεύγετε την άσκοπη αύξηση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Θέλετε να απολαύσετε ένα ευχάριστο εσωτερικό κλίμα με καθαρό και υγιή αέρα; Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού και τους καθαριστές αέρα.

Πηγή: daikin.gr