Skip to main content
Συμβουλές

Πώς λειτουργεί μια αντλία θερμότητας

H αντλία θερμότητας ελέγχει τη θερμοκρασία με μεταφορά θερμότητας. H αντλία θερμότητας περιλαμβάνει τρία βασικά εξαρτήματα: την εξωτερική μονάδα (εξατμιστής), την εσωτερική (ή τις εσωτερικές) μονάδα (συμπυκνωτής) και το ψυκτικό. Το ψυκτικό μεταφέρει τη θερμότητα καθώς κυκλοφορεί μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής (ών) μονάδας (-ων).

  • Ο εξατμιστής εξάγει ενέργεια από την ανανεώσιμη πηγή (αέρας, νερό, γεωθερμική ή ηλιακή), αναγκάζοντας το υγρό να μετατραπεί σε αέριο.
  • Ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο, το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία του.
  • Ο συμπυκνωτής ανταλλάσσει τη θερμότητα από το αέριο στο σύστημα θέρμανσης και το αέριο επιστρέφει σε υγρή κατάσταση.
  • Η θερμοεκτονωτική βαλβίδα ελαττώνει την πίεση του ψυκτικού, η οποία ενεργοποιεί την εξάτμιση και ο κύκλος αρχίζει ξανά από την αρχή.

Εμείς απλά αντιστρέψαμε αυτό τον κύκλο για να δροσίσουμε το σπίτι σας.

Η τέλεια λύση για νέες κατασκευές

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού χαμηλών θερμοκρασιών της Daikin είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για νέες κατοικίες ή κατασκευές. Σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση ή καλοριφέρ χαμηλών θερμοκρασιών, επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανση του σπιτιού σας. Σχεδιασμένες στην Ευρώπη, για την Ευρώπη, οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της Daikin είναι κατάλληλες για όλες τις κλιματικές συνθήκες που συναντώνται στην Ευρώπη, όλο τον χρόνο.

Λειτουργία με ανανεώσιμη ενέργεια

Εξάγοντας ανανεώσιμη ενέργεια από τον αέρα, η Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών θερμαίνει, δροσίζει και εξασφαλίζει στο σπίτι σας ζεστό νερό με βιώσιμο τρόπο.

  • Λειτουργεί με 75% ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που εξάγει από τον αέρα και 25% ηλεκτρική ενέργεια
  • Επιτυγχάνει ενεργειακή απόδοση κλάσης A++ κατά τη θέρμανση
  • Συνδυάστε την αντλία θερμότητας με ηλιακή υποστήριξη για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία κατά την παραγωγή ζεστού νερού

Via: daikin.gr